03
12/2009
0

Nem a mennyiség...

Nem is tudom mikor kezdődött, a blog robbanás, de nem lehetett olyan régen. Ez a zenei lapok számát is súlyosan megnövelte. Ezek nagy része azonban, csak egy letöltő állomás, egy bejegyzés egy letöltő link egy borító meg 3 sor infó, azt kész! Így annyi zene, meg egyéb adat lett elérhető, hogy elképesztő. A blogspot.com „égisze alatt” minden zenei műfajban szarásig vannak cuccok, nem kell időt sem ráfordítani, egy gyors kereséssel tonnányi fasza zenéhez juthatunk. Egy időben én is rámentem a letöltögetésre, de egyszerűen besokalltam, már nem tudom ki kivel van, annyi az adat. Én szeretek egy albumot, demot, akármit rendesen meghallgatni. Nem vagyok egy fanatikus gyűjtő, de a magyar underground punk/hc dolgokat szeretem a polcomon tudni. Kézbe venni a tokot, elolvasgatni a szöveget, stb. A rengeteg letöltött zenétől felületessé válik az ember, letölt – kicsomagol – 1x 2x meghallgat, aztán vagy lomtár, vagy írás cd-re. Nem figyelünk föl a fasza bandákra, csak a mennyiségre megyünk, ami, mint általában, a minőség kárára megy. Hihetetlen, hogy egy rakás jó hazai banda lemeze tűnik el a süllyesztőbe anélkül, hogy 40-50 embernél több megismerné, mert elkallódik, a sok 1-es meg 0 között valahol félúton. Cd-t már alig adnak ki a zenekarok otthon, (és ez már lassan nem csak az undergroundra lesz igaz*) ha ki is nyomnak 100db körül meg is áll a példányszám. Mivel normális visszajelzést nem kapnak a zenekarok, nincs fórumuk erre, marad a myspace számláló meg az ilyen szarok.

 

A lényeg, hogy ezen a webzinen nem a mennyiség....

 

*a hagyományos zeneterjesztési formák kezdenek eltűnni. A cd előbb utóbb beadja a kulcsot, nincs mese, jönnek a letöltős lemezboltok. Ez most a trend, de érthető is mert gyorsabb, nem kell elmenni otthonról, a lemezvásárlás élménye meg egyébként is rég kiment a divatból!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr351572629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.