19
12/2009
1

Tűréshatár - Alba Regia "tetszhalott" Hardcorepunk

A Tűréshatárhoz való hozzáállásom megegyezik a Hematomáéval, hisz csupa kedves barátom alkotta. 2008-ban alakultak, rövid fennállásuk alatt ők is átestek jónéhány tagcserén, míg kialakult a végső felállás (mely tulajdonképpen szinte eredetinek is mondható, de ez hosszú sztori). A srácok végig kenték az országot, jártak szinte minden városban, ahol zajlik a punk élet. Ez nem is volt elég, 2009. áprilisában nyomtak velünk egy 1 hetes EU túrát is (Tűréshatár + Iszonyat). Sokfelé váltak ismertté, sok helyen szerették is őket, mégsem volt minden telejesen perfekt, a turnéról való visszatérés után nem sokkal, közös megyezéssel abbahagyták a bandát. De talán van még remény...

Ezalatt a szűk egy év alatt sikerült felvenniük egy demot, természetesen totális DIY-ban. A hangzás amúgy egész jó, persze az "elit" nyilván bele tud kötni. Nekem bejönnek ezek az "amatőr" felvételek.

Szóval a "Jövőkép" című matéria 7 trekket tartalmaz, benne egy Introval (siheg-suhog, aztán jammelnek egy pöppet). Érdekes, hogy pontosan 10 perces a cucc, biztos direkt... A dalok kellően gyorsak és nyersek, nincs cicoma csak a punk néhány ódszkú hardcore elemmel fűszérezve, ez kell. A szövegeken nagy hangsúly van és magyarul is szól, szóval mindenki megérti őket. Sajnálom, hogy kevés banda énekel már magyarul, pedig sokkal jobban átjön így az üzenet és még nem járunk ott, hogy mindenkinek perfekt legyen angolból. A témák meglehetősen jók: társadalom kritika, őszinteség, közönyös élet, állatkínzás; szóval érdemes odafigyelni rájuk, nem csak érzelgős szájtépésről van itt szó. Egyszerű nóták, faszás szövegek totál punk hozzáállás ez "volt" a Tűréshatár. Ha anno nem hallottad őket (ez nem túl valószínű, mert tényleg minden fontosabb mókán ott voltak), vagy nem vetted meg a CD-R-jüket (igen erős 300 Ft-ért), akkor most pótolhatod a hiányosságot, hisz ingyen letölthető a demójuk. Nosza:

data.hu/get/1989584/Tureshatar-Jovokep.rar.html

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr41608773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vegacs 2009.12.20. 19:41:04

Lassan leporolom a gitárt és ismét belevágunk....:)
pata