15
04/2010
0

demóismertető, Blackened Dove (Ita) és Positive Mind (Hun)

demók, Demók, DEMÓK…!

 …ahogyan már Viktor FANZINE-jével kapcsolatban is írtam, a demók legfőképpen a fanatikusoknak szólnak. Megmutatni, hogy „hellóbelló, vagyunk, elindultunk, ilyenek vagyunk épp, bontogatjuk a szárnyainkat”. A demók általában nem túl jó minőségűek, de arra éppen megfelelnek, hogy belője magának az ember a csapatot, hogy jó(bb) lesz ez majd és higgyen abban, hogy a következő és jobb minőségű matériára már nem kell sokat várni. A demó arra is jó, hogy belője magának az ember a dallamokat és a szövegeket, amelyeket lehet dúdolgatni, mormolgatni amikor lemerül a sétálómagnód, vagy épp egy koncertre eljutva akár az énekes mikrofonjába azt beleüvölteni meglepetést okozván.

Mai bejegyzés így 2 db, egyenként 3-3 számot tartalmazó demóra igyekszik felhívni a nyájas olvasó kedves figyelmét:

 

A BLACKENED DOVE egy olasz csapat Cagliari városából. Marghe – aki egyébként a basszusgitáros – a jóvoltából jutottam a 3 számos demóhoz, amely a tavalyi évben készített az egyébként csak lányokból álló zenekar. Amint fentebb említettem, a demó 3 számot tartalmaz olasz nyelven raw hardcorepunk stílusban, operálva némi dis és crust elemmel is. Az énekes lány énekstílusának köszönhetően a számok még agresszívabbaknak hatnak, néhol a hideg szaladgál a hátamon, így ha az ilyesmit kedveled, egy próbát simán megér!

Kontaktus: http://www.myspace.com/blackeneddovecagliary

 

Valami oknál fogva – számomra érthetetlen módon – Veszprém Megyében sosem volt old-school hardcore zenekar. De most van végreeeeeee! Itt van nekünk a szárnyait bontogató POSITIVE MIND, akik szintén egy 3 számos, 101% diy demóval rukkoltak elő.

Ahogy a bevezetőféleségben is írtam, a minőség nem az egetverő, azonban lehet sejteni, hogy ebből – remélhetőleg – a későbbiekben egy ígéretes cucc fog születni. Minőség ide vagy oda, nekem kellemes időutazós érzést adott ez a 3 szám, avagy vissza a ’90-es évek közepének magyar hardcore hangzásvilágához és mondanivalójához. Minőségileg, de ne feledjük, 2010 van, így várom mielőbb a következő jó(bb) (minőségű) anyagot és az első koncerteket!!!

Kontaktus:  http://www.myspace.com/positivemindvp

A letöltés szabadság: http://www.mediafire.com/?y5jmhymmjhw

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr651923397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.