23
01/2013
0

Human Error interjú

463689_446310915426776_1787674309_o.jpg

Mindenki ismeri a fenti faszosokat, akik 17 év után is 101 %-on pörögnek és védelmezik a mi drága d-taktusunkat. Márciusban Nyugat-Európába és a skandinávok felé veszik az irányt, erről és néhány aktualitásról kérdeztem a pápa őszentségét.

Mi a helyzet most az Errorral, ahogy láthatjuk töretlen a lelkesedés, koncerteztek, turnéztok és tavaly kiadtátok az eddigi legbaróbb magyar crustpunk albumot. Miből merítetek ekkora energiát, már több mint 15 éve?

- Köszi a bókokat! Hát igen, pörög a banda rendesen! Hogy miből merítünk energiát? Haver, ezt csak fanatikusan lehet csinálni, totális szerelemmel, máshogy nem megy! Amúgy van egy cuki kis zenei taktus, az a neve, hogy dé-ütem, nos az már önmagában elég motiváció!  
 
Az itthoni helyzetet igazán leszarom, de gondolom külföldön kajálnak titeket. Most éppen észak felé veszitek az irányt, mesélj erről egy kicsit. Azt vágom, hogy Csiga Norvégiában érdekelt, ti jártatok már Svédországban ezelőtt, mit vártok ettől a túrától?

- Eddig minden turné jól sikerült, jó móka volt, és mindezek mellett azért az itthoni helyzet is sokat javult ahhoz képest amilyen volt akkor amikor elkezdtük a bandát. Még nem játszottunk Svédországban, de sokan előre figyelmeztettek, hogy hiába származik onnan egy rakás remek crust és grind banda, maga a svéd színtér elég unalmas és nagy az érdektelenség... majd meglátjuk. 
 
Végre a Discharge előtt játszhattok, azért ez nem kis élmény lesz gondolom! Várjátok már?
 
- Természetesen!! 
 
Kobra elég fasza igazolás volt gittyós posztra, hogy-hogy ő szállt be a bandába? Hogy érzed, a hosszú évek és tagcserék után, sikerült megtalálni minden idők legjobb HE felállását?
 
- Úgy, hogy agyalgattunk, hogy ki legyen a gitáros és én egyből rá gondoltam, bedobtam a többieknek, felhívtuk és igen mondott. Igen elég sokan zenéltek már a bandában, de már 2007 óta nem volt tagcsere, és így öten, igen, ez a legtutibb! 
541322_10151112523869398_32465931_n.jpg
Ha jól tudom '96-óta toljátok, melyik időszakban éreztétek a legjobban magatokat? Itthon a hullámok jönnek-mennek, mint tudjuk, de ti megmaradtatok az eredeti stílusnál. Na jó azért nem kicsi fejlődésen mentetek keresztül!

- Pontosan ezért szeretik a bandát mert mi nem ugráltunk soha össze vissza a stílusok között, mindig tudtuk, hogy mit akarunk és abban próbálunk egyre jobbak és ütősebbek lenni. Hát nem tudom, hogy melyik időszak. Azt tudom, hogy amikor elkezdtük szinte senki nem tudott mit kezdeni ezzel a zenével itthon és mára elég szép kis hazai közönségünk lett. Mondhatni beérett a dolog.  
 
Mindig külföldön nyomultatok igazán, jobban vajazzák ezt a zenét arrafelé. Mára már elég nagy ismeretségre tettek szert, hol szerettek a leginkább játszani, illetve hova mennétek vissza a legszívesebben?

- Külföldön mindig nagyon pörögnek ránk, de mint mondtam már itthon is kialakult egy nagyon fasza közönség! Eddig 26 országban játszottunk nehéz lenne kiemelni ezek közül egyet-egyet, mert végül is mindenhol nagyon jó volt. Az biztos, hogy a keleti blokk mindig sokkal jobb, mint a nyugati, haha! Persze vannak olyan helyek ahol nincs olyan nagy pörgés vagy valami kellemetlen emlék miatt annyira nem vágyunk vissza, de amúgy mindenhova vissza mennénk, és ha tehetjük vissza is megyünk. Viszont azt is megtanultuk, hogy az Egyesült Királyságban nem érdemes 10-12 napnál hosszabb turnéra menni, haha!   
319590_246566582067878_2057503024_n.jpg
 
 
Igaz, hogy már más szelek fújnak az infó áramlást nem lehet követni már 'zinekkel, de nem hiányzik a fanzine írás doktor? Én anno mindig a Total addiction-ökből értesültem a jobbnál-jobb bandákról, mondhatni formálta az ízlésemet, mára már túl nagy és híg a választék.
 
- De hiányzik, és örülök annak amiket írtál, sokan mondták ezt nekem, és jól esik, de sajnos nincs rá se időm se energiám. Amúgy meg egyetértek, rengeteg banda van és a többsége szar és unalmas. Nagyon kevés olyan zene van már amire felkapom a fejem. 
 
Csinálod a Total Addiction Recordsot még mindig, ez kiadóként, vagy inkább amolyan distroként működik?

-  Kiadó is és disztró is! Nemsokára kint lesz a HUMAN ERROR / BLACK HOLE OF CALCUTTA split CD változata és aztán pedig jön a DISPLEASE / BESTHÖVEN split CD. Van egy rakás remek CDnk és lemezünk a disztróba, megnézhetitek itt: www.facebook.com/TotalAddictionRecords vagy kérjetek listát emailben:disbeatrawpunk@gmail.com 
 
Mi ez a dolog a macskákkal? :)

- Én utálom a macskákat! A többiek közül meg ketten imádják őket. Ha rajtam múlna legszívesebben... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr925037164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.