14
03/2013
0

Interjú HAZREE-val

Hazree egy maláj srác, aki több emberre való aktívsággal űzi az ipart. 4 banda mellett nyomatja a Fastdie kiadóját is. Ismerkedjetek meg vele:

Kérlek mutatkozz be! Bandák, egyéb elfoglaltságok?


Hello és grindgreeting mindenkinek. Hazree vagyok Malajziából. Jelenleg 4 bandában dobolok: DISEKSA (crust raw grind), HATRED DIVISION (raw grind), SHITNOISE BASTARDS (grind/noise) és a CORRUPT HUMANITY (grindcore). A CORRUPT HUMANITY-t egy skót haverommal csináljuk 8Munky gitár/ének) és ez a lehető lefurcsább együttműködés. Nagy távolságú grindcore zenekar J Nem rég vettük fel e-mailben a kapcsolatot, én felvettem a dob-alapot itthon Malajziában, aztán Munky összerakta a dalokat Skóciában. Ez kurva jó dolog, de nehéz is, mert soha nem próbáltunk együtt, de mégis fel tudtuk vennia cuccot. Több split kiadvánnyal is jelentkezni fogunk, például a Japán noisegrind Sete Star Septtel és az SMG-vel. A bandák mellett amúgy működtetek egy apró DIY kaidót és distrót is, a neve FASTDIE RECORDS. Inkább grindcore cumók, de mellettük azért van d-beat, punkrock, hardcorepunk satöbbi. Természetesen ezekmellett van hétköznapi munkám is.

 4 bandában is játszol, melyik a kedvenc?

Mindenki ezt kérdezi, hehe… Oké 4 grind bandában nyomom, de nem teszek köztük különbséget, nincs fontossági sorrend, ugyanazzal az odaadással dobolok mindben. Egyiket sem szeretem jobban a másiknál, mivel mindegyikben a jóbarátaimmal játszhatok együtt, szóval élvezzük egymás társaságát és a közös zenélést. A grindcore és a blastbeat a hobbim. Amit tennem kell, az a dobtudásom tovább csiszolása, keményen kell rajta dolgoznom haha. Számomra mind a négy bandának megvan a maga stílusa és különlegessége, noha mindegyik grindcore. Hallgasd meg őket, ha az időd engedi!

Mely bandák vannak/voltak rád hatással?

Mint mindenkinek nekem is megvannak a személyes kedvenceim. A gyors és nyers cuccokat vajazom, mint az INSECT WARFARE,AGATHOCLES,CARCASS GRINDER,korai NAPALM DEATH(F.E.T.O era),DROPDEAD, HAEMORRHAGE. Ez a 6 banda van rám a legnagyobb hatással, de természetesen mást is hallgatok, úgymint PV bandákat, old school death metalt, fastcoret, crust/d-beat/hcpunk dolgokat. Nem ragadok le a grindcorenál.

Szerintem kurva jó a distród, milyen kiadványaid vannak? Mik a tervek?

A SHITNOSE BASTARDS a legutóbbi grind/noise projektem, a 2012-es évek elején kezdtük. Eddig kiadtunk egy szerzői demót, CD-t, splitet a JEFFREY DAHMER-rel (indonéz grind) a Fullspeed recordsszal karöltve és egy másik splitet a BONEACHE (brazil grind/noise) nevű bandával az OLD GRINDED DAYS RECORDS-nál. Az SxNxB demónak 6 újrakiadott verziója van az alábbi kaidóknál:

FASTDIE RECORDS(mal),DISPARODESIRE label & distro(esp),DIY NOISE(u.s),OLD GRINDERED DAYS RECS(brazil) & KVR DISTRO(brazil). Nagyon szerencsések vagyunk és nagyon hálásak a fenti kiadóknak, hogy érdeklődnek irányunkba és segítene terjeszteni a demónkat.

A következő kiadvány a nagyöreg noisecore/grind mester DOSA lesz. Kazetta formában jön majd ki, majd lesz egy split projekt is a CRUTCH-csal. (US PV/Grind).

Mi a helyzet a szövegekkel? Szerinted az SNB punk zenekar?

Oké, a személyes véleményem szerint nem 100%-ig punk. Az az igazság, hogy mi csak amolyan szarfejű, piás marhák vagyunk, akik próbálnak grindcoret játszani. De még mindig benne van a lázadás és a frusztrációnk a zenében, mivel ez a banda teljes mértékben a rossz tapasztalatainkból és az itteni nehéz léthelyzetünkből táplálkozik. Teljesen punk nekem, de nem teljesen punk eszmeileg. DIY úton csináljuk és adjuk elő, olcsó cumókon játszunk és vesszük fel. A szövegek inkább az itteni életünkről, a szomszédainkkal való problémáinkról, a politikáról, a rendőri brutalitással és a társadalommal szembeni gondokról szólnak.

Kamázom a koszos/zajos grind bandákat, de nem értem az elektronikus cuccokat. Mit gondolsz ezekről a bandákról?

Úgylátom mostanság elég sok elektronikus noise grind zene van és rengeteg netkiadó adja ki ezeket, de azért vannak jó cuccok is. Számomra ez a grindcore egy alműfaja, amit nem sok ember hallgat, mivel néha túlzottan elektronikus és futurisztikus, vagy modern, amit az emberek nem vágnak. Az ember olyan bandákat szeret hallgatni, amiknek van üzenetük és valóságosak. Persze ez csak a magán véleményem J

Rengeteg szexista és homofób grind banda létezik, gyűlölöm a diszkriminációt, te hogy állsz ezekkel?

Persze én is utálom őket. Egyenlőségben kell élnünk. Mindenkinek megvannak a jogai és bárki lehet az ami akar. A régi sztori. Semmi nem fog változni, amíg az emberek elnyomva élnek és vakon követnek másokat.

Beszéljünk egy kicsit az országodról. Milyen ott az élet? Hogy él ott egy átlagember?

Ez egy kicsi és szegény ország, az átlagembernek (ahogy nekem) keméynen kell dolgoznia a napi betevőért. A fizetések alacsonyak a költségek magasak. Nincs nálunk semmi szóra érdemes underground zenekar, nincsenek DIY/hcpunk fesztiválok, vagy bulik. Csak kis bulikat tudunk csinálni, mivel a társadalom teljes mértékben ellenzi a zajos muzsikát. Basszák meg. De ha ellátogatsz ide, sok különböző ételt kipróbálhatsz, mivel eléggé színes itt a populáció. Rengeteg kultúrával és történelmi hellyel találkozhatsz. A kormányunk persze egy rakás kula. Totál szar. Azt mondják hogy egy demokratikus ország vagyunk, de az embereknek kuss a neve. Magasak az adók, drága a cigi meg a pia, ráerőltetik az emberekre, hogy szavazzanak rájuk, harcolnak a hatalomért. Minden a pénzről szól, üzemek, technológia, tudomány, nukleáris erőműveket építenek bla bla bla… A gazdag egyre gazdagabb lesz, a szegény egyre szegényebb, ez a mi kormányunk, csak pazarolják a pénzünket.

Sok köztetek a vallásos ember, mi a véleményed a vallásról általában?

A vallás annak való aki hisz benne. Nem látok én ebben semmi rosszat, mindenkinek a maga választása. Nálunk elég sok vallás van, 10 vagy még több asszem, mivel multikulti ország vagyunk. Mindenki olyan vallást vehet fel és gyakorolhat, amilyet csak akar.

És a színtér? Punk/crust/grind underground?

Én nem vagyok színtér arc. Nem járok minden héten koncertre, van amikor havonta megyek, de azért tudok pár dolgot az itteni színtérről. A DIY közösség elég jó, mindig szerveznek valami kis bulit, cvan food not bombs és egyéb aktivizmus is. Van pá crust/d-beat/punk/hardcore/thrash/ bandánk és néhány grind is. Talán ezekről már hallottál is: SMG, DOSA, PSYCHOTIC SUFFERANCE(noisegrind), MASS SEPERATION(crustgrind), TORTURE INCIDENT(raw grind RIP), TERLARANG(thrash/grind). Két éve kiadtam egy válogatás kazit 15 grindcore bandával és tervezem a következő kiadást is. Persze van sok metalcore/deathcore banda is, meg egyéb ilyen szarságok. Uncsi… Mindenesetre elég jó a színtér, jönnek bandák ide európából, ázsiából és az USA-ból is. Elég jók a kiadók is, bár nem tudnak annyi bakelitet kiadni mint az európai, vagy amcsi társaik, mert számunkra ezek marha drágák és a jövedelem alacsony, össze sem lehet vetni a dollárral, vagy az euróval. Azért aktívak, csinálnak kazetta, meg CD kiadványokat is. Kiadnak európai és amerikai bandákat is. Azzal sincs gond, ha valaki itt akar játszani, sok banda jön erre turnézni. Fanzinek is vannak persze, van ami már kurva rég óta aktív, meg persze olyan is ami csak az első példányt éri meg. Én nem csinálok fanzinet, mivel nem érzem magam tehetségesnek az írásban. Elég nagy elkötelezettség kell hozzá szerintem. Olvasni azért szeretem a régi fanzineket, amik még írógéppel íródtak. A régi fanzinjeimet a széfemben tartom haha

Kurva nagy távolságok vannak nálatok országon belül, a srácok hajót használnak, hogy eljussanak egy-egy bulira? hihihihihihi, Oké csak vicc volt haver.

Ez nem vicces, ez tényleg nagy erőfeszítés. Mindem vágyam, eljutni más országba is, hogy lássak valami baró hcpunk koncertet. Szeretném látni az európai színteret és találkozni a haverokkal, viszont ehhez sok pénzt kell gyűjteni, hogy kijusson innen az ember hahaha. A pénz viszont szar! Ne légy a pénzed rabszolgája!

Utolsó szavak… Valamai üzenet?

Köszi a rövid interjúért, keep it blast as well! cheers.
SHITNOISE BASTARDS do check this: shitnoisebastards.blogspot.com
csekkold a label & distromat FASTDIE RECORDS : fastdierecords.blogspot.com

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr645134855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.