24
06/2013
0

Another Way - Az idő rövid története 2013

3 év várakozás után végre megérkezett az új AW anyag. A Holtágak az Ártérbenből kiindulva arra számítottam, hogy most jönnek Gidáék és minden lerombolnak. És igen, de kicsit másképp mind ahogy arra számítottam. Máté kiválásával az ének témák sokkal egyszerűbbek lettek. Nincs annyi változatos rikoltás, hörgés, röfögés. Gida sem süvölt már annyira mint korábban. Ez a lemez valahol a 2000-es évek eleji AW-t idézi. Sokkal inkább hardcorepunk mint korábban, nincs benne semmi metálkodás. Ami ugyan nem volt rossz, de egy furcsa irányba terelte el a bandát, aminek nem tudom mi lett volna a vége. Mindenesetre az Idő rövid története egy jóval szimplább sztori. A dalok hosszabbak lettek, több bennük a megfogható, táncolható tétel. Az ex-Gyalázatos Dénes szereplésével fémjelzett Korszellem pl. faszán ül, simán "slágergyanús", de mondhatnám akármelyik másik trekket is. Összegezve 2013-ban kicsit közelebb engedi a hallgatót a banda magához. Könnyebb megszeretni őket. A szövegek megint hozzák az elvárható intelligens szintet, már-már túl intelligens is.


Olyan témákat ölelnek fel, amik kibasszák a biztosítékot minden szinten. Szokás szerint sok a személyes szöveg, de ezekben a kis versekben is meg van a tiszta rendszer-gyűlölet. De a fő téma, hogy a civilizáció mennyire moslék, rossz irányba halad az egész világ, értéktelen és haszontalan az élet és az ember. Minden el van már döntve nekünk csak az igát kell húzni, stílszerűén a rossz irányba. Az a baj, hogy sokszor annyira öncélú a szövegvilág, hogy senki nem érti meg. Csak aki írta. Sajnos nem tudom, hogy a lemez maga kapható-e már, vagy hogy, milyen formátumban lesz kiadva. Letölteni viszont le lehet innen, hallgatni meg itt. Élőben pedig legközelebb Budapesten a Jack (és mások) társaságában Július 5.-én, másnap pedig a Csongrádon a Sun City Booking jóvoltából.

facebook.com/anotherway666

anotherway666.bandcamp.com

facebook.com/suncitybooking

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr465347189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.