10
12/2009
0

fanzine...Fanzine...FANZINE

3 SofaKing, egy angliai utazást feldolgozó füzet után Viktor jelentkezett egy új fanzine-nel, perzine-nel amely zseniálisan FANZINE névre keresztelt. Ízlelgetve a szó jelentését, összetételét, fanatikusok + magazine, fanatikusoktól, fanatikusoknak, magazin. Nos, ennél jobban nevet választani nem is lehetett volna, hiszen a FANZINE pont ezt takarja. Fanzinet-t írni, valljuk be, nem egy könnyű feladat. Már amennyiben tartalmas és érdekes cuccot szeretnél a kezeid közül kiadni. Viktor fanatikus, és vannak, akiket érdekel ez a fanatizmus, akik éppen ugyanúgy fanatikusok, azoknak szól ez a magazin. Nem, interjúkat ne is keress benne. Sőt, lemezkritikákat se. Mivel maga a FANZINE magában egy lemezkritika. De nem a hagyományos értelembe véve. Szó esik lemezek tömkelegéről, zenekartagokról, válogatáskazettákról, legrosszabb és legszarabb számokról egy magával ragadó sztoriba szőve. Hogy melyik lemez milyen és hogyan szól? És hogy mennyire jelentős? Vagy hanyagolható…? Netán vállalhatatlan? Vagy egyszerűen a hozzájuk köthető érzésekről, kapcsolt élményekről, vizionált dolgokról, szexről, piáról, drogokról, rendőrökről. rock and roll-ról: arról, ezekről, bizony. Nem könnyű olvasmány, érdemes többször is figyelmesen elolvasni, mivel egyre több apróság jön át. A/5-ös méret, 60 oldal Borics doktor úr előszavával.

 

Kontakt:

E-mail: sofa.king[at]freemail[dot]hu

Online: http://lets-have-a-war.blogspot.com

 

Ui.: Viktor, csinálsz nekem válogatáskazit…? :)

 

 Időközben Micke barátunk is kihozta SCHIZOFREHN ’zinjének immáron 3. számát, immáron 40 oldalon. Benne beszélgetés fanzine szerkesztőkkel: The Nightmare Continue ’zine, Voice Of The Street ’zine, Skrutt ’zine, interjúk: Gonna Get Yours’ (fra),ManiatiKatz (columbia), For Fuck Sake (usa), Murska Humppa (fin), Ir Reg (swe) Project Hopeless (swe), egy-egy local scene reportot Springfield-ből (usa) és Recife-ből (bra), bemutatkozik a kalóz Ungovernable Resistance diy rádió, fanzine és lemezbemutatók, 1-2 személyes és egy átvett írás a www. oldalról. Amint azt a kollega lentebb leírta, angol nyelvezetű, de mivel Micke svéd, ezért nem fogalmaz bonyolultul, kis alappal és némi szótár segítségével könnyeden olvasható. A 4. szám várhatóan februárban jelenik majd meg és várhatóan a punk színtéren aktív lányokra fog majd fókuszálni tematikájában. A fanzine ingyen letölthető az alábbi linkről, azonban amennyiben szeretnéd nyomtatott formátumban is olvasgatni, akkor ha rendelsz tőlünk valamit, mellé kapsz tőlünk ajándékba egyet :) (ugyanez vonatkozok a FANZINE ’zine-re is) Vagy járj koncertekre és keress minket, talán akad nálunk még 1-2 db ;)massgrave.com

 

Kontakt:

E-mail: schizodistro[at]hotmail[dot]com

Online: http://schizofanzine.blogg.se

’Space: http://www.myspace.com/schizodistro

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr521588067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.