26
01/2010
0

mármegint FANZINE

Sikerült beszereznem a nem kis múltra visszatekintő angol AGITATE ’zine 9. és 11. számát. Remek formátumú, igazi cut’n’paste design, és még egészen olvasható az angolul kevésbé tudóknak is. A külcsín tehát remek, lássuk a belbecst:

 

AGITATE#9.: Interjú a kanadai AFTER THE BOMS-szel, az angol WARCRIMES-szal, az amcsi DISSYSTEMA-val, írás a The CLOWLY CLUB-ról, egy filippínó d-beat/crusty színtérriport, sok ’zine és zene rewiev. 24 oldal / a5 formátum, így negatívumként talán csak a rövidségét hozhatom fel.

 

AGITATE#11.: Itt már plusz 4 oldalt kapunk a fél fontunkért :) 28 oldal, szintén a5 formátum, szintén remek interjúk: beszélgetés a jánykásénekes londoni d-bít Beginning Of The End-del, belgium „császáraival”, a Vision Of War-ral, az olasz KONTATTO-val,  jakartai raw/crusty színriport, infók a Not Enought Records-ról (Swe) valamint a szokásos ’zine és zene rewiev dömping.

 

Ha szerencsés vagy, talán még akad belőlük 1-2 példány Dr.Slayer disztrójában (keresd Human Error és/vagy Rivers Run Dry koncerteken), vagy rendeld meg/cseréld el, mert tényleg nagy királyság!!!

 

Kontakt:

chrisagitate[at]yahoo.co[dot]uk I www.myspace.com/chrisagitate

 

Szintén Sláger Doki túrkálójában leltem rá a HELL AND DAMNATION #12-re, amely egy split formában jelent meg a RIPPING THRASH nem is tudom hányadik számával. Szintúgy tetszetős külcsín és tartalmas a belbecs, nézzük is:

 

HELL AND DAMNATION részről: interjú a japcsi NK6-el, a norvég VI Gruer Oss-szal, politikai jellegű, környezetvédelemmel és diy-jal kapcsolatos személyes írások, eszmefuttatások, egy 6 oldalas írás a zombi filmek történelméről, rengeteg ’zine és zene kritika. A RIPPING THRASH egy interjúval indít a már fentebb említett AGITATE ’zine készítőjével, a budathrash/megamosh koronázatlan királyaival, a STEP ON IT-tel, angila egyik legnagyobb és egyik legrégebbi aktív distrójával, az Active Rebellion-nel, valamint itt is tonnányi ’zine és zene rewiev.

 

A split ’zine ff, a/5 méretű, korrekt 48 oldalon.

 

Informálódj:

RIPPING THRASH: www.rippingthrash.com I steve[at]rippingthrash[dot]com

HELL AND DAMNATION:  colinastro[at]hotmail[dot]com

 

Cseh barátunk, Paaya, aki hiperaktívitásáról és víg kedélyéről híres, végre valahára befejezte a DRUNK NACHT OSTEN #2. számát. A ’zine érdekessége, hogy cseh létére angolul ír, valamint az, hogy csakis a kelet-európai és a balkáni színterekre, zenekarokra koncentrál. Így a tartalom ennek a függvényében már nem is meglepő. Becsületére váljon, a 2 év alatt nagyon tartalmasra sikerült elkészítenie. A/5-ös forma, f/f, 68 (!!!) oldalon. Interjú a Human Error-ral, a belarus Sanvch-el (Defect In Industry ’zine, ME4TECH), a ’80-as évekbeli orosz GRAZHDANSKAYA OBORANA-val, a Romániából elszármazó, de ma már Németországban élő CRITICALA RADICALA legénységével, olvashatsz írást a lettországi és ukrán színtérről, visszatekintést a cseh punkrock színnel kapcsolatban, valamint egyenesen a szervezőktől megtudhatod, hogy valójában miért lettünk mi is többek között a robotzsaruk által evakuálva a 2008-as Balcanica-Core fesztről. Szokás szerint Paaya rengeteg képanyagot használ a tematikájának megfelelően, ami ugyanúgy vonatkozik a ’zine és zene rewiev-okra is. Nem tudom, hogy beszélhetünk-e már hagyományról a 2. szám megjelenésével kapcsolatban, de ehhez a számhoz is jár egy 100%-os diy kompiláció 38 számmal.

 

…és hogy mennyire DIY az egész…? A DNO#2. teljes egészében lehúzható pdf formátumba a válogatással együtt innen: www.dno.maskontrol.com

Nyomtasd bátran, saját használatra, örömödre, vagy áruld a disztródba. De ne felejtsed el, csak a cd-vel az igazi! Várhatóan az Agyampokla distróban is „kapható”/cserélhető lesz februártól, valamint Paayától rendelhető lesz nyomdai kivitelben tavasztól.

 

Most pedig egy sajnálatos hírt kell, hogy megosszak veletek:

A NEM VÁLTOZUNK #3 száma sajnos papír formátumban és a tervezett tartalommal Budánk egyéb elfoglaltsága végett nem fog már napvilágot látni. Személy szerint én nagyon sajnálom, hiszen az egyik hazai kedvenc fanzinem volt. Béke poraira, várom a feltámadást. Addig is a 3. ’zine tartalmának nagyrésze hellyel/közzel rendszeresen publikálásra kerül Buda blogjában, amit az alábbi helyen tudsz megsasolni: http://wedontchange.blogspot.com

 

„Kanyarban”, azaz Maci elmondása szerint nyomdában van már a HARC ÁLDOZATOK NÉLKÜL #3. száma is. Benne a szokásos tartalom, minden, ami a vegetáiussághoz/veganizmusho és a környezetvédelemhez kapcsolódik: írás a protein mítoszról, avagy hús = erő = fehérje képlet megcáfolása, képes terméklista az állatkísérleteket folytató és crueltyfree dolgokról, hardcore vonatkoztatásban interjú a Positive Youth brazil vega sxe csapattal, összefüggéskeresgetés a globális felmelegedés és az állattenyésztés kapcsolatában, egy elég hosszú beszélgetés e Greenpeace-es Becsky Miklóssal és Tömöri Balázzsal, egy fordítás a Thrasher magazinból, aki a bebörtönzött Lauren Gazzola-val, mint a SCAC USA mozgalom aktivistájával beszélgettek. Találsz még bent subji receptekhez ötleteket, valamint egy e-mail levelezést Pedja-val a dolgok mikéntjáről, értelméről, zárásul pedig kapsz az arcodba 3 kifejező grafikát és egy Dropdead dalszöveget. 24 oldal, a formátumot passzolom egyelőre. A témához konyítóknak nyújt 1-2 érdekességet, a „kezdőknek” viszont lehet egy kicsit tömény, mivel néminemű alapismeretet és szélesebb látókört feltételez.

A megjelenéssel kapcsolatban kontaktolj itt: http://www.myspace.com/harc225fanzine

PS: ugyanitt a blogban olvashatsz egy zseniális interjút Wolfi-val (The Tangled Lines, Vitamin X zenekarok dobistene)

 

No, kivégeztük mára a papíralapot, de ha már a vegetáriusságnál/vega étrendnél tartunk, ajánlanék még 3 remek blogot. Ebből kettőt szűkebb/tágabb közösségünk tagjai művelnék:

 

Kalóz asszonyság főztjei:

http://trogerfoodz.blog.hu

 

Dan gasztro remekei, miközben remek zenéket hallgat, avagy punk a konyhában:

http://punkinthekitchen.blogspot.com

 

És végül, de nem utolsó sorban egy vegan anyuka zseniális receptjei:

http://www.vegagyerek.blogspot.com

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr551703231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.