08
03/2010
0

Shaiid interjú

Francia crusty grind banda, némi Disrupt utóérzéssel. Tavaly (2009) jártak Ajkán és bár kevés néző volt, kurva nagy bulit csaptak a faszik, ráadásul nagyon jófejek és szimpatikusak voltak. Bánhatod, ha nem láttad őket élőben, de most talán megismerheted őket egy picit.

Kezdjük a szokásos szarokkal, hisz itthon nem hiszem, hogy sokan ismernétek titeket. Szóval, mikor alakultatok, kik a tagok stb.?

2006 júniusában kezdtünk el zajongani, de igazándiból a banda 2007 telén indult. A mostani felállás a következő: Luca – ének, Joe – bass, Teck – guitar és Gian – dob. (a dobos és az énekes jelenleg ugyanaz a személy, ugyanis Gianlucanak hívjákJ - szerk.)

Más bandákban is nyomjátok?

Persze! Luca énekel még a Dead Shall Rise nevű hardcore bandában, Joe az I’m Afraidben gittyózik, Teck pedig a Black Boar nevű trash zenekarban játszik még.

Miért pont Shaiid a nevetek? Mit jelent? Ez valami arab cucc?

Igen, ez arabul van, csak fonetikus átírással. Eredetileg „shahid” lenne és mártírt jelent. Egy kis utalás Ahmad Shah Massoudra, remek fickó volt…

Nem régen jelent meg az első LP-tek. Beszéljetek erről egy kicsit. Kurva jól szól, hol vettétek fel? Mennyi ment el belőle, mik a visszajelzések stb. stb.

A lemez 13 számot tartalmaz, ebből 6 már hallható volt az első demónkon is, a többi viszont új. A demót egy haverunk pince-próbatermében vettük fel 4 óra alatt (csak mert tele volt denevérrel), az új dalokat pedig egy másik cimboránk alagsorában 5 óra alatt (csak mert volt hideg sör a frigóban). Kábé 500 példányt csináltunk, és a visszajelzések igen jók, aminek nagyon örülünk.

Végignyomtatok egy Európa turnét. Merre jártatok? Meséljetek erről egy pöppet.

Voltunk Svájcban, Austriában, Magyarországon (yeeeaah!), Szlovéniában, Horvátországban, Olaszországban és Sarkozyországban. Aludtunk, ettünk, ittunk és dohányoztunk igen jókat és sokat, eltörtük a kibaszott kisbusz sebváltóját, így egy csavarhúzóval kellett váltani, elakadtunk a sárban egy magyar erdőben, a horvát határőrök sosem akartak átengedni, mert a kocsi túl hangos volt, aztán a hazaúton sikerült teljesen tönkrevágnunk, szóval ácsoroghattunk az esőben az autópályán, 60 kilométerre az otthonunktól… vágod…a szokásos dolgok…hehe

Mit gondoltok a kelet-európai punk helyzetről, sokban tér el a franciától?

Nem olyan nagy a különbség, de azt hiszem, az emberek könnyebben elmennek a bulikra és a zene is egy kicsit talán erőszakosabb…

A városotokban (Nancy) van a Soap Box Club. Az ott látott plakátok alapján igen fasza bulik szoktak ott lenni, ezeket ki szervezi? Ez egy autonóm hely, vagy államilag támogatott?

A Soap Boxot autonóm alapon működteti egy magányos rocker, de a bulikat több szervezet is szervezi, kivétel a rap és a techno…

Hogy tetszett Magyarországon? Sajnálom, hogy csak egy buli volt itt… Hallottatok valamit rólunk a turné előtt is?

Azelőtt azt hittük, hogy ez egy tésztafajta megnevezése… haha… Nem ám, nagyon király volt, és az emberek is igazzzzááááán jófejek és nyitott gondolkodásúak. Annnnyira jó volt! Tényleg élveztük az ottlétet (kivéve a sárban…)

Mi a helyzet a francia fanzinekkel?

Van belőlük bőven, csak nem tudunk olvasni…

Vannak gázok a színtéren belül? Gondolok itt pl. a punkok, skinheadek, hc kölykök közötti konfliktusokra, amikre bőven van példa más országokban.

Nem, semmi konfliktus nincsen, itt mindenki fasza gyerek, kivéve persze a náci fuckheadeket, őket mindenki üti…akárcsak a szaros hippiket!!

Nálunk hamarosan választások lesznek. Mit gondoltok erről, menjen el az ember és szavazzon érvénytelenül, vagy egyáltalán el sem kell menni?

Menni, vagy nem menni. Ez mindig választás a szar és a húgy között.

Manu Chao is francia származású, mit gondoltok, mennyire hiteles személyiség ő, hiszen az antikapitalizmusról prédikál, mégis egy nagykiadó adja ki a lemezeit és olyan fesztiválokon játszik, melyeket mamut cégek pénzelnek.

Nem hallgatunk ilyen fajta zenét és nem is érdekel ez a „new age money-making pool-drinkin champagne pseudo music” srác…

Mik a terveitek a jövőre nézve?
Egyszerűen le akarjuk igázni a világot és elég pénzt keresni ahhoz, hogy hatalmas, élő denevéreket tudjunk vinni minden bulinkra…

Jólvan. Végül üzenjetek valamit a pánkosoknak, ha akartok.

Üzenet? Hé, faszfej ne hozd be a kutyádat a bulikra! Hallagassatok több black metalt, ja és persze: "la jeunesse emmerde le front national!!!" (bennfentes poén, akit érdekel, annak majd elmesélem:) -szerk.)

 

Kontaktus: www.myspace.com/shaiid

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr821819715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.