27
05/2010
0

RED AND THE DUMBASSES - Beijing Cocktail EP ismertető

Nos, némi huza-vona után végülis sikerült kézhez kaparintani a srácok bemutatkozó korongját. A cover igen fasza, igazi sötét hangulatot áraszt (nekem az erdőben eltévedős, majd egy farmon pszichopaták által legyilkolós téma ugrott be róla), tetszik! A banda eredetileg két haver projectjeként indult, aztán annyira bejött, hogy felvették ezt a 7 számos EP-t és kiegészültek teljes zenekarrá.

No de a stílusról: bár lehet, hogy ők a metál felől közelítették meg a dolgot, nekem ez igazi svéd vonalas d-beat, a Disfear, a Wolfpack, a Victims nyomdokain némi metálos és crust ’n rollos beütéssel. Baromira meglepődtem, amikor először meghallgattam: „Bázeg, ez tényleg magyar?!”. Már az első számmal belecsapnak a lecsóba: király riffek, feszes tempó, amelyekhez igazán geci énekhang is társul. És ez végigkíséri a lemezt, nincs megállás, végig zakatol a dis-beat, marad a tempó, finom szólókkal megtűzdelve. A legjobb szám szerintem a címadó „Beijing Cocktail” igazi fülbemászó… Az utolsó szám a „Sweet Home Alabama” újragondolása jó lett, de nem élem.

A hangzásról annyit, hogy nekem egy kicsit túl steril, túl letisztult, lehetne kicsit koszosabb mocskosabb, mint ez az egész kibaszott stílus, amire (direkt, vagy véletlenül) rátaláltak.

Az egyetlen fájó pont nálam, hogy a szövegek lehetnének direktebbek. Ebben a stílusban általában az énekes, vagy elküld mindenkit a picsába, vagy kicsit „okosabb” szövegekkel operál. Valahogy nincs benne akció, így csak zene. Kár,hogy nem keményvonalas crustyk, akik squatban laknak a kutyáikkal és a legfőbb elfoglaltságuk demokat szervezni.

Mindenesetre nagyon kellemes móka a Red and the Dumbasses, örülök, hogy van már ilyen zenekar is itthon. Csekkoljátok meg őket, aztán töltsétek le a lemezt:

májslájm: http://www.myspace.com/redandthedumbasses

letöltés: http://savokftp.ultraweb.hu/ratd.html  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr52035226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.