25
10/2010
0

DO YOU THINK I CARE Interjú

A győri crusty tesók megint kitettek magukért, az utóbbi idők számomra legígéretesebb bandáját hozták össze, a Do You Think I Care-t (stílszerűbben talán Dö Yöü Tink I Kare). Svéd vonalas old school crusty móka ez, Mob 47 és Besthöven érzéssel. Figyeljétek őket!

1. Nem vagytok ismeretlenek a hazai punk színtéren, azért mutatkozzatok be/hol nyomjátok még?

D.Y.T.I.C.: A zenekar 4 tagból áll. Iván – Gitár, Dani – Basszus, háttérének, Toto – ének. A dobos poszt most bizonytalan. Valószínűleg megtaláltuk az emberünk, de amíg nem 100% nem fedjük fel a kilétét. Daninak van egy Misfits tribute bandája, a Kallódó emberek, ahol szintén basszerozik. Toto dobol a Gyalázatban és a Freedom Is A Lie-ban.

View All Photos | logo | Do You Think I Care?2. Toto, hogy-hogy te lettél az énekes? Untad már a dobok mögött?

D.Y.T.I.C.: Akartam egy bandát, ahol kiélhetem magam. Dobok mögött nehéz kiadni a feszültséget, mert kötött vagy.

3. Elkészült végre a demo, hol vettétek fel, mit kell róla tudni?

D.Y.T.I.C.: Igen végre elkészült, már 1 éve húzódott az első dobos huzavona miatt. Nehéz volt összehozni, hogy mindenki ráérjen, bla-bla-bla, végül Toto dobolta fel. Bár az elkészült szó még nem helytálló, mert még egy-két apróság hiányzik (intró, borító). Bízunk benne, hogy maximum 2 héten belül kézzelfogható lesz. Amúgy Toto vette fel a Raw sound nevű házi stúdiójában. 8 szám van rajta, amiből 2 feldolgozás (Mob 47, Skitsystem) és egy akusztikus gitár-intró.

4. Gondolom inkább külföld fele akartok nyitni, bár már kezd itthon is elég népszerű lenni ez a stílus. Mik a tervek?

D.Y.T.I.C.: Nem csak külföld felé. Jó lenne, ha itthon is és külföldön is megismernék a zenénket/mondanivalónkat. Az első dobosunktól megváltunk, így első sorban az új dobossal a számok megtanulása a legfontosabb. Akarunk a demó után egy 7” splitet egy zenekarral. Ezen fogunk kőkeményen dolgozni.

5. Ez egy projekt, vagy "teljes értékű" zenekar?

D.Y.T.I.C.: Ez egy teljes értékű banda. Mindenki komolyan veszi és sok tervünk van a jővőt illetőleg.

6. A nevetek azt sugallja, hogy beleszartok a világba, mi az ami mégis érdekel? A szövegekben, azért elég sok globális/szociális problémát boncolgattok. 

 D.Y.T.I.C.: A zenekar neve eredetileg a Moment Maniacs-től van. Amúgy nem a világba szarunk bele, hanem a mostani emberek többségének a gondolkodásába, felfogásába, viselkedésébe. A szövegek pedig olyan dolgokról szólnak, melyek szerintünk nagyon nagy problémák a jelenlegi társadalomban, emberiségben.

View All Photos | we declare it | Do You Think I Care?

7. Vegetariánusok vagytok? Szerintetek az anarchizmus mennyire függ össze a vegetarianizmussal?

D.Y.T.I.C.: Ez nem egy veretariánus zenekar. Amúgy Toto most tér át erre az életmódra. Az anarchizmus összefügg a vegetarianizmussal, de természetesen nem feltétele.

8. Hallom kicsit fel akarjátok lendíteni a győri crust életet, vanank már konkrét tervek?

D.Y.T.I.C.: Szeretnénk Győrbe kb. 2 havi rendszerességgel bulikat szervezni, amik első sorban crust, hc-punk bulik lennének. Azt akarjuk, hogy mindenki elégedett legyen, a nézők és a zenekarok szintén. Színvonalasabbá akarjuk tenni Győrben a koncertszervezést, mert pl. a mi sokszor Pesten megy az borzasztó. Szeretnénk, ha lenne valami mozgalmi jellege is a koncerteknek, nem csak részegedés.. Gondolunk itt szórólapterjesztésre, esetleg filmvetítésekre, stb.

9. Hány bulit is nyomtatok eddig? Milyenek voltak a visszejelzések?

D.Y.T.I.C.: Három bulit nyomtunk eddig. Ezeken a bulikon többségében haverok, ismerősök voltak és ők se túl sokan. Eddig nagyon pozitívak a visszajelzések, meg tetszik az embereknek, amit csinálunk.

10. Van értelme zenekart alapítani? Szerintetek egy bandával és a szövegekkel lehet bármilyen változást elérni, vagy ez csupán önámítás?View All Photos | where the Sun never shines | Do You Think I Care?

D.Y.T.I.C.: Gyakorlatban úgy tűnik nincs, de mi hiszünk abban, hogy amit csinálunk, annak van értelme. Ha egy ember elgondolkodik a szövegek miatt, már megérte.

11. Egyre több politikából fakadó szar van itthon, gondolok itt a szélsőjobb előretörésére, különböző rendeletekre, amik ellehetetlenítik az alsóbb rétegeket stb. Sokan le is lépnek külföldre, ti gondolkoztatok ezen?

D.Y.T.I.C.: Sajnos nem csak itthon van szar.. Külföldre emigrálni senki sem tervez hosszabb időre.

12. Elég szerteágazó a közösség ott felétek, hardcore kölykök, skinek, punkok, crustyk, mindenki mindenkineka  haverja, vagy vannak súrlódások? Egyáltalán, fontosak ezek a jelzők?

D.Y.T.I.C.: Nincsenek súrlódások, csakis az általad felsoroltak (HC, skinek, punkok, crustyk) és a boneheadek, meg a jobboldali bandák, clubbok és legfőképpen az Auróra & Pusztai Zoltán művész Úr között. J Mi nem tartjuk fontosnak ezeket a jelzőket. Kevesen vagyunk ahhoz, hogy kategorizálni lehessen. Ugyanazok a gyökereink.

13. Van még valami, amit el szretnétek mondani? Üzentek valamit az Agyampokla népes olvasótáborának?

 D.Y.T.I.C.: Figyeljetek oda a környezetetekre! Nem attól lesz valaki punk, vagy akármi, hogy a kuka mellé tudja dobni a cigi csikket meg a sörös dobozt. Le a szexizmussal!

Köszönjük az interjút. Aki szeretne demót, írjon a toto[kukac]ak47.hu

KONTAKTUS: http://www.myspace.com/doyouthinkicarecrust

View All Photos | if you want our demo on tape write to pizza days rec | Do You Think I Care?

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr932397141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.