09
01/2021
0

Agnosy interjú

Agnosy interjú 2015 chainbraker records. Nem épp mai darab. Azóta van még újabb lemezük. Sűrű crust kellően metál és kellően punk. 

Helló srácok. Bemutatkoznátok? Ki mit csinál a bandában?

Helló Chris vagyok basszuson játszom, Robert gitározik, Mark dobol és Alex az énekesünk.

Egy nagyon jól megírt, fullos crust lemezt hoztatok ki 2011-ben,  Point of no return címmel. Az Agnosy előtt játszottatok valahol korábban?

Chris: Mark, Rob és én a Begining of the End-ben nyomakodtunk az Agnosy előtt. Robbal 10 éve játszunk együtt, korábban volt egy Give Up All Hope nevű bandánk is. A BotE-nek elég hamar vége lett, tiszta lappal akartunk indulni és Rob-nak volt pár jó dala (nekem meg pár szar). Nem sokkal később megkérdeztük Alexet, nem akar-e énekelni ebben az új bandában.

Alex: Hát kb. egy éve zenéltünk már együtt, amikor úgy éreztük, hogy elég jók ezek a dalok és lett egy ki önbizalmunk, hogy rögzítsük is őket. Az Agnosy minden tagja benne volt korábban a Begining of the Endben, illetve Rob és Chris csinálták a Give Up All Hope-ot, szóval nagy volt az egység a bandán belül.

Beszéljünk az új kiadványról. Először is nagyon jó a borító, ki készítette?

Chris: Rob műve, ezért jó ha van egy grafikus a zenekarban.

Alex: Köszi, szerintem is nagyon jó. Rob csinál ilyen cuccokat a grafikus alkalmazásával.

A „Traits of the Past” című bemutatkozó cuccotok egyszerűen zseniális. De tényleg. Ritkaság az ennyire jó minőségű crust lemez, amellett hogy megvan benne kellő mennyiségű agresszió. Sokszor úgy látom, hogy a jó minőségű stúdió hangzás el tudja venni a crustpunk tökösségét és nyersességét. Így kevésbé lesz erőteljes az adott lemez, azonban a nálatok egyáltalán nem ez a helyzet. Szándékosan ez volt a cél?

Chris: Igen, mi is elégedettek vagyunk a hangzással. Kicsit több időnk volt most, mint korábban az első LP-nél, így próbáltuk a dobot meg a gitárokat a legjobbra belőni a felvétel előtt. Próbáltunk valamiféle élő-energiát belevinni a felvételekbe. Egy rakás „raw” hardcore punk zenekar van manapság, de nekünk fontos volt hogy legyen benne súly is. Viszont reméljük legközelebb nem lesz 35 fok a studióban.

Alex: Nehéz kérdés. Szóval a második albumnál (amit amúgy Dempsy rögzített a Fine City Audiótól) eldöntöttük, hogy sokkal több időt fogunk tölteni a sound belövésével, például csak a dob beállítása egy napot vett igénybe. A keverés kábé ugyanannyi idő alatt volt meg, mint az első lemeznél, most inkább a felszereléssel foglalkoztunk. Ugyanezt kellett volna csinálnunk előzőleg is, de amúgy nem gondolnám, hogy ez tudatos volt.

Chris: Azt hiszem a Past the point of no returnnel az volt a gond, hogy B-re hangoltunk, így másképp kellett játszanunk, illetve még a felvételeket is tanulnunk kellett. Rob gitárja kurva jól szólt kifelé, viszont én állandóan újra vettem a basszus sávjaimat, mert nem voltam vele megelégedve. Ez folyamat szerencsére a Traits of the past-ra sokkalta gördülékenyebbé vált.

Mindkét lemezeteknél maradtatok a stílusotoknál, gondolok itt Traits of the past néhány lágyabb részére. Szerintem tök jó ez a bevált recepten ne változtass dolog. Mik voltak az irányadók az új számok írása közben?

Chris: Nem vágom ezt a lágy részes dolgot, egy van az első számban, azt hiszem. Több a riff és a dalok kicsit kerekebbek lettek.

Alex: Így van, a jól bevált recepten kár változtatni, majd meglátjuk, hogy a következő album milyen lesz!

Az Agnosynak van egy elég sajátos hangzása, amely tagadhatatlanul a crustban és a d-beatben gyökerezik, mégis rendelkezik egy határozott metálos érzéssel. Ezzel egyet tudtok érteni? Mik a hatásaitok?

Chris: Rob és én rengeteg metált hallgatunk, azok a bandák, akik biztos hatással voltak ránk: Black Sabbath, Sacrilege, Bolt Thrower, Anti-Cimex, Amebix, From Ashes Rise, Tragedy, Wolfbrigade.

Alex: Nem hiszem, hogy bármilyen hangzást próbálnánk is utánozni, simán csak ismerjük a saját soundunkat és úgy is játszunk. Nehéz erre a kérdésre megfelelő választ adni.

Miért pont Traits of the Past lett az album címe?

Alex: Hát nem találtunk olyan címet, amivel mindegyikőnk egyetértett volna, ezért simán választottunk egy dalcímet a lemezről.

Mondjatok néhány hülye tényt magatokról!

Chris: Mick Hucknall Alex apja. Marknak nincs szakálla, bár nem láttam 3 hónapja, szóval lehet, hogy most már van. Robnak van szakálla. 144 éves vagyok, ezért tart baromi sokáig válaszolnom az interjúkérdésekre.

Alex: Chris valóban 144 éves. Rob lengyel. Mark a techno világába is beleásta magát, ami mindenféle szar techno beatet eredményez. Én meg asztalos vagyok, mint Jézus.

Nyomtatok egy jó kis EU túrát, terveztek visszajönni valamikor? Mi a helyzet Amerikával?

Alex: Igen, mindenképpen szeretnénk még eljutni külföldre, csak egy ilyen út, illetve London is olyan kibaszott drága, hogy kurva nehéz ennyi pénzt összespórolni. De biztos vagyok benne, hogy ha lesz lehetőségünk mindenképpen élni fogunk vele!

Chris: Nagyon jó lenne bárhova eljutni, mert imádok koncertezni, főleg ezzel a bandával. Néhány éve már kacérkodtunk Amerikával, de egy kicsit kaotikus volt, mindenképpen szükségünk van egy menedzserre, mert nagyon szeretnénk eljutni oda.

Milyen újabb bandákat hallgattok mostanában?

Alex: A Napalm Raid, bár nem totál új, de nagyon adja, illetve az Infernoh is kurva jó. Londoni bandák közül a Split Veins és a Death Machine, ami tetszik. Ja és még van egy odabaszós banda, a Gift of Death, ők most csinálják a demójukat.

Chris: Nem ’tom, én mindig a régi jó bandákat hallgatom. Az Ausztrál Dark Horse, Skemat, Black Code nagyon jók, bár nem maiak. A Swordwielder is kurva jó volt, amikor láttam őket.

Köszi az interjút! Utolsó szavak, jövőbeni koncertek?

Alex: Még nincsenek lekötött bulijaink. Utolsó szavak, őőőőő ne drogozzatok, ha másnap munkába kell mennetek!!

Chris: Köszi az interjút és tényleg bocs, hogy ilyen sok időbe telt. Van néhány egészségügyi probléma a bandában, szóval egy darabig nem lesznek bulik szerintem.

agnosy.bandcamp.com

facebook.com/agnosy

facebook.com/chainbreakerrecords

 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr1716375812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.