26
10/2009
0

Pár fanzine külföldről

A magyar fanzineket többé-kevésbé mindenki ismeri, hiszen sajnos nagyon kevés van belőlük. Ezért álljon itt egy kis ajánló 3 külföldi fanzineről, amelyek könnyen elérhetőek itthonról is, csak egy e-maibe kerül, vagy keressétek distrokban. Angol nyelven íródott mindegyik, de mivel egyik író sem angol anyanyelvű, ezért az is könnyen megértheti őket, aki nem perfekt a nyelvből. Tegyél jót magadnak és olvasd őket!

Drunk nach osten!!! #1

Crust/harcore/punk fanzine Paaya bácsitól, egyenesen Brnoból. A fanzine A/5 -ös méretű, kellően vaskos és tartalmas példány. Az interjúk sem merülnek ki a "mikoralakultatok,mikakedvencbandáitok" kérdéseknél, mindegyik inti jó hosszú és információdús. Külön bejövős a külalak: saját rajz/írás/írógép/cut ' n paste stílus!

Interjúk: DISTRESS/KOMATOZ (Oroszország), FxPxOx/THIS HOME IS PREPARED (Macedonia), ADIEXODO (Görögország)

Ezek mellett olvashattok a '89 előtti Csehszlovák punk helyzetről, a Kurwa Aparata balkán turnéjáról + a Festa Desperato és a Risposta túrájáról. Plusz rengeteg szöveg, lemezbemutató stb.

A fanzine tartalmaz egy CD-R-t is, a zineben olvasható bandáktól van fenn rajta pár szám, mp3 formátumban (köztük Jack, Human Error, Another WAy, Gyalázat!). 

Természetesen 666% DIY cucc, szóval ne fossál ingyér' van...

Olvass/rendelj/érdeklődj/tanulj

http://dno.maskcontrl.com/

 Schizofrehn fanzine

A svéd Micke fanzinje már a második számnál tart és novemberre ígéri a következőt. Nekem nagyon bejön a 'zinek személyes hangvétele és sokszínűsége (crusttól a folkpunkig mindenféle banda helyet kap), valamint meglehetősen információ dúsak is; vannak itt érdekes myspace és blog oldalak, aktuális megjelenések, album és fanzine ismertetők. A tartalomhoz igazi punkos forma is járul, jó kis képek, káosz, tarajak, szegecsek...

#1

Interjúk: Besthöven, Disagreed Fanzine, Barra Brava, Sangre, Burnt Cross, Pipes and Pints és Harrington Saint.+ sok sok érdekesség

#2

Interjúk: Inepsy, Saturdas Heroes, Filthy Charity, Pints & Punx, Drunk nach osten, Campus Stermini/Giuda, The Black Tartan Clan. plusz érdekesség: Iszonyat, Plan Beer lemezismertető, PFA gyors-interjú. A zine témája ráadásul kelet-europa, ennek keretében Zsoleszka jóvoltából olvashatunk egy magyar "színtér" riportot is. Na meggyőztelek?

Csekk:

http://schizofanzine.blogg.se/

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr291475700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.