24
02/2010
0

From Ashes Rise - Live Hell ismertető

Az imént hallgattam meg a From Ashes Rise legújabb matériáját, mely egy élő album formájában került napvilágra. Régóta vártam/vágytam már erre. Remélem, senkinek nem kell bemutatni a bandát, ha mégis akkor csekkold le őket a gonoszpészen: http://myspace.com/fromashesrise . A nashwillei srácok sztorija a ’90-es évekre nyúlik vissza, aztán a Sub Humansszal való közös turné után 2005-ben feloszlottak, majd újra összeálltak.

A banda tökéletesen viszi tovább a Discharge-féle originál d-beatet, melyhez trashes és skandináv hardcorepunkos hatásokat kever. Egyedi stílust képviselnek, nem vesznek el a számos „dis-klón” és hardcore zenekar között. Sötét, mégis húzós muzsika ez, király énekkel és komor, politikus szövegekkel. Épp itt volt az ideje, hogy előrukkoljanak valami hanganyaggal, hiszen a 2003-as Nightmares óta semmi nem jelent meg tőlük (leszámítva néhány válogatás lemezen való szereplést).

Nos, a Live Hell 13 élő tételt tartalmaz a zenekar legjobb számaiból, melyeket 2005 tavaszán rögzítettek LA-ben. A hangzás élő lemezhez képest egész jó, ki lehet hallani a hangokat, az ének sincs elnyomva, jó persze nem tökéletes, de nekem nagyon jól visszaadta egy FAR buli hangulatát és ez a lényege egy „live” kiadványnak. Az előadás nagyon profi, energikus és intenzív, valószínűleg letépte a fejét annak, aki élőben is jelen volt a bulin. A dalok, több mint felét a Nightmares albumról játszák (ami nem véletlen, hisz szerintem a legjobb lemezük), ezen kívül tolnak még a Victimsszel közös splitjükről 3 számot, a Silenceről 2-t és a Concrete and steelről 1-et. Jó kis műsort állítottak össze, az már egyszer biztos. Sajnálatos, hogy úgy tűnik mostanában sem jönnek még a közelünkbe se…

A lemezből 500-at nyomnak és inkább letölthetővé teszik. Keressétek gecik!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr771786870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.