01
03/2010
0

boiling point, yo!

Yo, gyors kérdéssor, gyors válasz egy gyors zenekartól! Yo

-Heyyy, kik vagytok ti? Szerintetek fontosak a tagok nevei egy zenekarban, avagy sem?

 

-Négyen vagyunk, tanulók egy Zilina nevű városból. Jakubnak hívnak, de a többiek csak „Masskillah”-nak. Angol tanárnak készülök, mellette polgári jogot hallgatok. Remélem, hogy rendben van, ha személyesen csak én válaszolok a kérdésekre a többiek helyett is, mert szerintem a válaszaim többé-kevésbé kifejezik az együttes többi tagjának is a véleményét.

Okkay, bemutatom akkor a többieket is: a basszeros Dano – aki mellesleg remek grafikus és nagyon jó a videózással kapcsolatos dolgokban is – szintén egyetemista. Dobosunk neve Fokular, ő építésznek tanul. Gitárosunk Mino, aki még csak középsulis. Mindannyian különböző személyiségek vagyunk, de imádjuk ezt a zenét együtt játszani és imádunk együtt lógni.

-Mit jelent a Boiling Poin esetetekben?

-Boiling Point az Boiling Point-ot jelent. Hehehe (magyar fordításban furunkulus). Ez egy SSD szám, amit biztosan közületek is sokan ismernek. Azt hiszem azért jöttem elő ezzel a névvel, mert egyrészt igazából nagyon szeretem a régi bostoni színteret és tetszik önmagában is ez a szószerkezet, éss a mögöttes jelentése is. Tudod, amikor bizonyos dolgok teljesen eltelítenek, mint pl. a düh és ezek egyszer csak kitörnek belőled, ahogy egy megfakadt furunkulus. Ez az, amiről nekem szól az együttes… ez egyben vicces (sztem kicsit undorító hehe – a szerk.) de egyben kifejezi a felszínre törő dühöt és frusztráltságot.

-Van az együttesnek konkrét üzenetek, küldetése? Ha van, mi az?

-Nem gondolnám, hogy az üzenetünk konkrét, viszont a küldetésünk az a gyors zene lejátszása. Hehe. Találkozni kedves emberekkel, élvezni a koncerteket, szórakozni, kikapcsolódni, hozzátartozni a diy punk közösséghez.

-Mit gondolsz a thrash/punk, thrash/core újhullámról?

-Úgy gondolom, hogy nagyszerű dolog látni, hogy mennyi együttes fordul a régebbi és egyszerűbb formájához a hardcore-nak, különösen a dél-kelet ázsiai régióban. Mi igyekszünk támogatni ezt, és örülünk, hogy ennek mi is a részesei lehetünk, részesei ennek a világméretű thrash-core családnak. Kicsit talán szégyen, hogy ez az újhullám a mi országunkat alig éri el hehehe.

 

-Bemutatnád nekünk a helyi színteret? Koncertek, együttesek, fanzinek? Lehetőségek? Aktivizmus?

-A helyi színtér elég kicsi, de úgy gondolom, hogy nem rossz. Az említésre méltó bandák a Rotten Ass (brutal crust Distrupt hatással, amelyben 2 Bolinig Point tag is benne van) és az Ilúzia (nagyon eredeti folk-punk csapat hegedűvel). Helyben ’zine nem készül, viszont van egy squat, a „Palac Sofia”, ami egy elég fiatal squat és nem is túl aktív most a téli időjárás miatt. Volt néhány vitafórum és több akusztikus koncert is, de majd meglátjuk, hogy a jövő mit tartogat.. Van egy distro is „Dear Friends” név alatt, a srác mellette koncerteket is szervez legfőképp a straight edge dolgokhoz kapcsolódóan.


-Játszottatok már nálunk. Valami jó vagy rossz sztori?

-Igen, KisG meghívott minket, hogy játszunk az „X-mass” hardcore fest-en a Reproach helyett. Érteeeeed, a Reporoach helyett, én még ma sem akarom elhinni hehehe. Valaki megbetegedett közülük és így mi jöhettünk képbe helyette. Nagyon élveztük a show-t és kicsit meglepődtünk a remek fogadtatáson, amit akkor ott kaptunk. Nagyon állat volt.

-Mit gondoltok a magyar színtérről? Zenekarainkról? A srácok viselkedéséről?

-Szerintem jó a színteretek. Viszont kár, hogy úgy látom, hogy el van szigetelődve a többi európai színtértől. Nem tudom, talán a nyelvi korlátok miatt lehet…? Van néhány remek zenekarotok, és nagyon tetszik, hogy sok kis kiadótok van és sok fanzine íródik nálatok. Pl. nálunk meg éppen ezek hiányoznak a mi színterünkről.

-Jöttök márciusban 2 koncert erejéig ismét hozzánk. Mit vártok ezektől a koncertekről?

-Kérdésedet egyszerűen meg tudom válaszolni: új és nagyszerű emberekkel találkozni, előadni a szaros kis zenénket és remekül érezni magunkat.

-No, és a Slotát kedvelitek-e?

-Hehehe… Kicsit meglepődtem a kérdéseden. Véleményem, hogy a „srác” egy nagy darab szar, ami már az első látásra is lerí róla. Az ilyen emberek terjesztik a gyűlöletet és gerjesztik sok-sok ember között a feszültséget. A legszomorúbb mindebben, hogy sok ember ezt el is fogadja a propagandáját. El tudom hinni, hogy ez a segglyuk volt évekig a városunk polgármestere? Mekkora szégyen ez már!!! Úgy gondolom, nálatok is vannak bőven hasonló ilyen jellegű problémák. Akár hogy is, basszák meg a politikusok és baszódjanak meg a határok is. Unite Punk Worldwide! Hehehe…

-Valamit még a végére?

-Köszönjük a támogatásodat és az interjút. Üzenjük a srácoknak, hogy jöjjenek a koncertjeinkre és érezzék jól magukat! Imádjuk a circle-pit-et, a slam-dance-et és a kicsi a rakásokat is hehehe. Találkozunk Győrben és Ajkán! SZIA!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr541799376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.