22
06/2010
0

Audio Kollaps - zenekartörténet

A Recharge romjain alakult brutál crust-grindot játszó Audio Kollaps-szal, még kábé 4 éve csináltam egy interjút a 69-Zinebe. Érdekelt, hogy azóta mi történt velük, ezért megkértem őket, hogy írjanak egy zenekartörténetet. Írtak. Ugyanazt, ami a myspaceükön olvasható:)

Az Audio Kollaps-ot 1998-ban alapította Hannoverben, a híres-hírhedt hardcorepunk zenekar a RECHARGE 3 tagja. A banda ötvözi a durva, agresszív, változatos riffeket és ütemeket a tömör, nihillista szövegekkel, mely zene így egy brutális egyvelegét alkotja a death metalnak, grindcorenak és a hardcore punknak. 2000 januárjában, felvettek egy 3 számos split EP-t a Svéd Wolfbrigadedel és egy dalt a finn Rattus tribute válogatásra. Ez év augusztusban készítettek egy profi klippet a “5 vor 12“ című dalra. Egy évvel később elutaztak Svédorgszágba, hogy felvegyék az első albumukat az „Ultima Ratio”-t, melynek producere a Nasumból ismert Mieszko Talarczyk volt. A cucc 2001-ben lett kiadva az Epistrophy / Broken Silence gondozásában.

Szeptemberben Európa turnéra indultak a VIU DRAKH-al és az ACCION MUTANTE-al. A nagy elismertséget hozó "Music from an extreme sick world" lemez 2005-ben látott napvilágot, mely az európai két fajta verzión kívül Brazíliában, Malajziában és az USA-ban is megjelent. Ezt különböző bulik követték, mint például a Napalm Death elő zenekaraként, vagy az Obscene Extreme Fesztivál és az olaszországi koncertek. 2008-ban került kiadásra a „Panzer” LP/CD, melyet egy split 7” követett az amcsi DESOLATION-nel.

 

Akit érdekel még a banda, az geci sok interjút olvashat velük a honlapjukon, vagy én is elküldhetem neki a régi intit.

Kontaktus:

http://www.audiokollaps.de/

http://www.myspace.com/audiokollaps

 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr402101240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.