22
07/2010
0

... split kiadványok sok-sok zenekarral :)

 

… amint azt épp a COP DE FONA interjú kapcsán írtam, az internetnek azért vannak hasznos, előnyös tulajdonságai is, hiszen az általad annyira vágyott, óhajtott kazetta / lemez megrendelését követően általában megkapod elektromos formában is a zenét, amivel kissé enyhítheted a vágyat ugyanezen zene kézzelfogható változatának a megérkezéséig. Most jöjjön tehát 2 ilyen cucc – szokásomhoz híven a megjelenés és a kritika megírása között – kissé megnyúlt időintervallummal.
 
xHAROLDSHITMANx-éket egy ZX Recors-os kazetta kiadás után figyeltem (???) fel, azóta hellyel, közzel tartjuk a kapcsolatot. Nekik az agyukba költözött és átvette a testük irányítását a powerviolence. Most egy új (? újabb ?) cuccal rukkolta elő, nyílván, ahogy ebben a stílusban eléggé elterjed módon, split változatban, mindjárt 4 másik zenekarral. És egy szatyor kiadóval, szám szerint vagy 7-el, lehet válogatni így a kazetta és/vagy a cd-r formátum között :)
 
5-way split, 5 zenekar, 5 szám, 4:13 időtartam. Szerinted…?
 
 
Kezd a Bill Shatnerrr egy eléggé zajos, olykor zakatolós, szétesős, kissé talán jazz-es tétellek, akiket a Damage követ egy Blink182 rip off részel, amelyet egy kb 10 mp-es power violenc zúzás zár. Az Unlearned nekem már joban tetsző, d-beat/crust-tal megbolondított power violence tétellel rukkol elő. Fasza a szám, viszont valamiért nekem steril egy kicsit, lehet, hogy egy dobgép adja a néhol sikítós számban az alapot? Xharold shitmanX-ék hozzák a tőlük megszokott igazi primkó power violence-t, bár van belassulás, de így sem lépik túl nagyon az 50 mp-et. A You Suck zárja a splitet egy váltott énekű 7 mp-es opusszal. Ennyi, nem több, amíg megírtásra került ez a rewiev, bőven többször is végighallgató. Ajánlom minden gyors zene kedvelőjének!
 
Kontaktolj: http://www.myspace.com/xharoldshitmanx
 
A DESPUES DE MUERT és REIKETSU split is egy internetes ámokfutásom eredménye. Linkelgetve jutottam el a mexikói DDM-hez, akik igazán kedves és kommunikatív emberek, így már nem is volt kérdéses a lemezük beszerzése. A fentiek alapján mondhatni a csalódás kizárva, és ez be is igazolódott, hiszen nekem nagyon tetszik a brazil Reiketsu-val kiadott split. Igaz, a cucc tavalyi kiadású, de szerintem megéri simán a figyelmetekbe ajánlani.
 
 
Értelemszerűen mindegyik csapat 3-3 számmal szerepel. A mexikóiak egyértelműen kelleme, minőségi d-beat-et tolnak nem kevés crusty elemmel. Na és, kérdenéd jogosan, viszont azt hiszem, hogy azért a néhol elszállós, néhol talán régi iskolás black metal részek, valamint 1-2 esetben némi epikus dolog bőve kiemeli őket az átlagból.
 
A brazilok muzsikája is szépen húz. Hirtelen a speed-rock jelző jutott eszembe, de ha nagyon jellemeznem kellene, akkor talán jobb kifejezés lenne a neo-crust-ot használni kellő mennyiségű d-beat-tel megfűszerezve. Néhol az énekes hörög morog valszeg valami torzító segítségével, így néha egy kis grindos ízt kapunk, azonban személy szerint nekem a dallamozós részek jobban bejönnek. Az uccsó számuk eléggé epikusra sikeredett, elég hátborzongató módon sikerült egy montázst összehozniuk a zenéjük és különböző baljósló hanglejtésű hírbevágással, sikolyokkal, bombarobbanásokkal, légyzümmögéssel. Lassú, vontatott, depresszív, mondhatnám ez a szám egy kissé kakukktojás a maga doom-osságával. Szinte véget nem érő… akár a szenvedés, amit ez a szám sugall…
 
Kontaktolj, nem bánod meg:
http://www.myspace.com/despuesdemuerto1
http://www.myspace.com/reiketsucrust

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr272168569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.