17
03/2011
0

Japán katasztrófa

Hatalmas földrengés és azt követően szökőár sújtotta Japánt, március 11-én. Több ezer embert temettek maguk alá az összedőlt épületek, illetve fulladtak meg az árvízben. Japán, több mint 50 atomreaktorának hűtési rendszere sérült meg, ez számos hidrogén-robbanást idézett elő, és tett legalább részleges kárt a Fukushima Daiichi reaktor 1-3 blokkjában. Világszerte vitatták és tiltakoztak a magas kockázatú technológia és annak jövője ellen, Svájc a napokban moratóriumra lépett az új szerkezetű nukleáris erőmüvekkel szemben. A szomszédos Németországban a neckarwestheimi erőművet tartósan-, míg további hetet átmenetileg lezártak. 

Március 14-én, hétfőn, németország, több mint 450 városában, több mint 110.000 ember tüntetett az atomenergia ellen. 
Március 15-én, a 4-es blokk hűtő medencéjében tűz ütött ki, aminek következtében radio aktiv sugárzás került a levegőbe. A magas sugárzás miatt minden személyt evakuáltak az ellenőrző zónából. A 4-es és az 5-ös blokk hűtése sem működik megfelelően. 
Szerdai hivatalos adatok szerint a katasztrófának 4314 halálos áldozata van, 2282-en megsérültek, 8606 embert keresnek. Korábban más források ennél jóval több eltűntről számoltak be.
Természetesen a japánok -a hiradások szerint- uralják a helyzetet....

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr332747095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.