31
05/2011
0

Appalachian Terror Unit

 „A Bush kormány, a hadsereg , a mérnökök, a kőszén vállalatok, mint masszív energia, a kibaszott bábú hivatalnokok, mind bűnösök. Minden egyes alkalommal, amikor felkapcsoljuk a villanyt, mi is bűnösök vagyunk.”

2011. június 4. Ajkára érkezik az Appalachian Terror Unit. Sajnos a személyes interjú elmaradt, idő hiányában, de írtam egy kis biográfiát, és leszedtem egy interjút egy metál magazin oldaláról (nem reklámoznám, az interjú utolsó válaszából minden kiderül). Nesztek!!!!!  MC

Biográfia

  Az ATU egy nyugat-virginiai, huntingtoni banda. Zenéjük erőteljes, klasszikus anarcho-punk, crust beütéssel és egy kis metállal megfűszerezve, agresszív női és férfi váltott énekkel, kemény politikai szövegekkel. A banda jelenlegi felállása:  Sarah-ének, Chris-gitár/ének ,  Phil-dob,  Matt-basszgitár.  A zenéjükben felfedezhető egy kis Amebix, Anti-Cimex, régi Sepultura, Final Warning, Misery és Bastard hatás. Sokan hasonlítják őket a Nausea-hoz, is, Chris szerint épp ezért kapták a „Extinction side 3” becenevet valakitől.

Diszkográfia

2007

Megszületett az első album „Armageddon won’t be brought by gods” címen, 4 erőteljes, „egyenesen az arcodba” crust számmal. Majd kiadták a a Wartornnal karöltve a „Prey for Armaggeddon” splitet.

2008

Kijött a „Greenwashing”, a Profane Existence  támogatásával.  Az album 7 számot tartalmaz, ami kicsit muzikálisabb, lírikusabb, mint az előző művek. A szövegek a kapzsiságról, korrupcióról, az amerikai kormány következmények nélküli tetteiről és egyéb problémákról szólnak. A kicsit elborzasztó borítót egy híres DIY punk művész, Marald alkotta.

2009

Megjelent az „It’s far from fucking over” című remekmű, ami tulajdonképpen egy válogatás album az előző kiadványok azon számaival, amik elindították az ATU bosszúszomjas feltörését. Sajnos ebben az időszakban nem születtek új alkotások, ugyanis az énekesnő terhességére való tekintettel kicsit szünetelt az együttes.

Mostanában lett kiadva a diszkográfiájuk, ami tartalmazza az „Armageddon won’t be brought by gods”, a „Greenwashing” összes számát, és egy „Final Warning” feldolgozást.

Jelenleg az Oi polloi-val készül egy Ep, reméljük a turnén már kapható leszJ

Interjú

Hello Chris, kérlek, azoknak, akik nem ismernék az együttest, tudnál kicsit mesélni az ATU történtéről, és hogy mi motivált arra, hogy épp ezt a fajta zenét játsszátok?

Az ATU egy 4 tagú huntingtoni,  anarcho-crust  banda. A zenénket az is befolyásolja, hogy éppen miket hallgatunk. Amíg egyik számban egy kis NAUSEA, SACRILEGE és AMEBIX beütés található, addig a következőben egy kis CONFLICT, CHAOS UK és ICONS OF FILTH. Akárhogy is, a számok mindig kemények, politikai témájúak, és PÁNKOK! Ami nevünket illeti, a szeptember 11-i terrortámadás után néhány évvel alakult az ATU, az Iraki háború támogatottsága ekkor nagyon magas volt, a mi kis városunkban is. Bármely név, melyben szerepelt a „terror“ szó, akkoriban nagyon durván hatott az átlag amerikaiakra. A nevet először viccnek szántuk, be akartunk fúródni az összes háborúpárti szarzsák bőre alá. Aztán kezdtük megszeretni. Ez a határátkeléseket és a rendőrökkel való kapcsolatot kicsit izgalmasabbá teszi, de ettől csak még faszább lesz az egész.

A Greenwashing című albumotok a Profane Existence támogatásával jött ki, már elég régen…. mikor tervezitek a következő albumot és milyen hasonló terveitek vannak a jövőre nézve?

Nem valószínű, hogy a közel jövőben adunk ki albumot (azért majd valamikor fogunk).  Jelenleg 2 új EP kiadásán dolgozunk. Az egyik egy 7” split az OI POLLOI-al, ami az USA-ban a Profane Existence ad ki, Európában pedig a lengyel Nikt Nic Nie Wie . A másik EP a „Black Sand” amit szintén a PE ad ki.  Úgy néz ki mindkét lemez a következő pár hónapban elkészül, és meghallgathatjátok őket az oldalunkon is.

Az „Armageddon…..” című szám az egyik legmeghatározóbb dal az elmúlt évekből. Mely témák a legmérvadóbbak a szövegeitekben, nyilvánvalóan a világvége/utolsó ítélet témákon kívül?

„Az armageddont nem az istenek fogják elhozni, hanem azok az emberek, akik annak gondolják magukat”.  A külszíni bányászatról szól, azon belül MRM-ről (mountaintop removal mining – hegytető eltávolító bányászat). Ez egy olyan eljárás, ahol a hegy tetejét robbanószerrel eltávolítják, és a kőszenet kibányásszák. Ez egy nagyon káros eljárás, aminek a környezeti hatása sok-sok évre kihat. Ha érdekel ez a téma, nagyon ajánlom ezt az oldalt: http://climategroundzero.org/ . Más meghatározó témák a háború, kapzsiság, környezeti problémák, fasizmus elleni harc, emberi és állati jogok, az anarchizmus támogatása, forradalom, és mindenekfelett hogy a legjobbak legyünk egymással.

Készültök Európába és Angliába, ez az első átfogó turnétok. Milyen érzés végre elvinni a zenéteket a „tavacska” másik oldalára is és élőben előadni?

Egy nagyon kis városból jövünk, ahol nagyon kicsi a punk színtér. Hat évvel ezelőtt nem is reméltük, hogy lehetőségünk lesz turnézni az államokban, azt sem hogy kitudunk adni egy albumot, azt végképp nem, hogy eljutunk Európába.  Szóval ez egy valóra vált álom a számunkra. Évek óta szerettünk volna a tengerentúlon turnézni és most végre sikerült összehozni!!!  Amióta bekerültem a punk színtérbe, azóta megszállottja vagyok az angol bandáknak. Szóval a UK-ben játszani és az idei Scumfest egyik fellépőjének lenni,  hatalmas megtiszteltetés nekünk. Remélem jól fogunk játszani (ha-ha).  A turné szervezésekor kapcsolatba léptünk azokkal az emberekkel, akikkel szeretnénk találkozni, együtt játszani, vagy a városukban koncertezni. Aztán szereztünk egy sofőrt, Timo-t az Alerta Antifascista-ból, teljesen szétdolgozta a seggét, miközben felkészített minket,  hogy milyen izgalmas lesz a turné, hogy olyan együtteseket és clubokat fogunk látni, amiket mindig is szerettünk volna.  Enyhén szólva, nagyon izgatottak vagyunk.

Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésekre, találkozunk hamarosan, sok szerencsét a turnéhoz!!! Utolsó szavak, amiket meg szeretnél osztani?

Az  NSBM népszerűségében csak azt találom jónak, és a Terrorizer oldalait (vagy szélessávját) is csak arra használom, hogy küldhessek egy nagyon nagy BASSZÁTOK MEG-et az összes nemzeti szocialista együttesnek és a követőiknek (kiterjesztve a baszd meg-et az összes fasisztára). Ha ti bolondok rászánnátok az időt arra, hogy körülnézzetek, láthatnátok, hogy mind csak bábok vagyunk a kormányzataink kezében.  A fasizmus nem kínál mást csak láncokat, ugyanazokat az intézményi láncokat, amiket a templomok, az iskolák  és börtönök használnak, hogy  megkössék a művészeket, forradalmárokat, és az évszázad többi szabad gondolkodóját. Azt hiszitek, ti black metalosok, hogy a fasizmus gonoszabbá tesz titeket, pedig nem.  Csak parasztok lesztek KISS sminkben. Ha  tényleg hisztek az egyéni szabadságban , akkor az a helyes, hogy kiszálltok a ’fasiszta-csürhe-kocsiból’. Úgyhogy meghívlak titeket, hogy cseréljétek le a fekete köpenyeteket fekete maszkokra, és csatlakozzatok hozzánk punkokhoz, skinekhez, metálosokhoz, hippikhez, raverekhez, homoszexuálisokhoz, és az ellenállás többi részéhez. És akkor együtt térdre tudjuk kényszeríteni a kapitalizmust.

Külön köszönet Dannek, a Profane Existence-től, hogy támogat minket, most már erős 5 éve, és mindent meg tett amit csak lehet.  És további nagy köszönet: Vex records, a Nikt Nic Nie Wie Records, Marald, Hush, Dan Lener, Grass, Booze, és az együttes minden barátjának, rajongójának, hogy a punk-ot PUNK-ká teszik!!!!!!

www.myspace.com/appalachianterrorunit

www.reverbnation.com/appalachianterrorunit

www.profaneexistence.org

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr822945580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.