31
05/2011
0

"Armageddon Wont Be Brought By Gods"

Az Appalachian Terror Unit interjú kapcsán néztem utána az alábbi témának. Íme egy érdekes, de leginkább elszomorító cikk Közép-Appalachiáról és a hegyek skalpolásáról (forrás: madzag.hu):

Az USA-ban a széntüzelésű villamos erőművek (52%) 2,3 milliárd tonna szén-dioxidot, valamint 18 millió tonna kén-dioxidot és nitrogén-oxidot bocsátanak a levegőbe. Az elmúlt években egyre több ún. tiszta-szén technológiátalkalmazó, kevesebb szennyező anyagot kibocsátó kísérleti erőművet építettek, ilyen-olyan eredményekkel (a gáztüzelésűek értékeitől még messze járnak és nagyon költségesek).

 

A Bush-adminisztáció – részben a külföldi kőolajtól és földgáztól való függőség csökkentése, részben a globális felmelegedés miatt morgolódók lehűtése végett – örömmel támogatja a kezdeményezéseket; úgy tűnik, a tiszta-szén erőműveket tartják a legjobb és legolcsóbb megoldásnak a növekvő elektromos áram igények kielégítésére (az energiaügyi minisztérium 2025-ig 50%-os emelkedéssel számol). Míg az 1990-es években alig épült új szénerőmű, 2005-ben már 120-at is tervbe vettek. A cikk tovább folytatódik: http://madzag.hu/2007/06/12/kozep-appalachia-ahol-az-ember-a-legjobban-faj-a-foldnek/

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr442945911

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Victor András - CSŐVÉGI GONDOLKODÁS 2011.05.31. 21:38:19

A fukusimai atom-katasztrófa nyomán – érthetően – világszerte felélénkült az energiatermelés jövőjével kapcsolatos eszmecsere. A japánok mellett most már pl. a németek is egyre határozottabban elfordulnak az atomenergia jövőbeli felhasználá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.