20
03/2013
0

News

Most, hogy Cucu újra így ráment a frissitésekre nekem is össze kell szednem magam. Ahogy böngészgetem a blogunkat és a „cimboráink” részt azt kell mondjam az Agyampokla még elég időtálló. Mármint a cimboráink nagy része már megszűnt, vagy nem frissít egyáltalán. Mi azért kisebb nagyobb időközönként izzadunk pár frissítést. És ha ez másra nem jó, legalább szórakoztatjuk magunkat.

Most, hogy a spanyolországi munkavállalásom a végéhez közeledik, orrba-szájba pakolok, költözök és rámolok. Sok érdekes kazetta, 7”, LP, cd, stb került a kezem ügyébe. Itt van mindjárt az egyik kedvenc latino bandám a Migra Violenta – Superficial cucca. Kibaszott jó ez a 10”, valahogy a többi anyaguk nem jön be annyira.

 

De az ilyen dalokat nem tudok nem 1000x meghallgatni egymás után. Furcsa, hogy a szövegeik nem olyan nagy megváltások. Nem nagy eresztés egyik sem. Tök minimális mind. Nagy vonalakban ez például arról szól, hogy a világ „azon” a felén milyen szar a helyzet. Meg nyomor van, meg ilyenek és pénz nélkül hiába is próbál meg tenni az ember bármit is. Vagy itt van a Cromanon s/t kazija, kb 2011-ből, ezt egy madridi sráccal boltoltam. Ez annyira szörnyűen primitív, hogy csak. A zene mocskos nyers zaj punkhc. Van a kazihoz egy kis fanzine is, tiszta igényes az egész, pont a fordítottja a zenének. Nagyon fasza! Itt meghallgathatjátok. 

De a Vacio 4 számos kazettája sem egy csokis dolog. Ez már hajlik kicsit a crust felé, erőszakos és…szutykos mint a pofám egy műszak után. A harmadik meg a Venganza kazija. Ők már annyira menők, hogy bandcamp-es oldaluk is van. venganzapunk.bandcamp.com itt meg is lehet hallgatni a kazi hanganyagát. 2012-es ez a cumó szeretem hallgatni, pedig semmi új, semmi ötlet és még az énekes hangja is szar, de mégis tetszik. Általában pontatlan a dobos is, de kit érdekel?! Sokat nem lehet itt hozzá tenni. Meg kell szerezni az legújabb 7”-üket is, ami az Antidroga nevű szörnyűséggel adtak ki. De ezek a szerencsétlen spanyol punkokat is lepipálja a Chulo akiknek a 2012 splitje a Rabies-el eléggé sok mosolyt csalt az arcomra az elmúlt hónapokban. Itt van az egész Chulo rész:   

Szanaszét torzított basszus, károgás össze-vissza üvöltözés és hörgés + hozzá jóféle szögelés. Ez a recept mindig beválik. Ők azért néha belassulnak egy csöppet és bohóckodnak egyet, hogy aztán amit spóroltak azt dupla adagban/sebességben adják vissza 10mp-el később. Őrület. A négy perces anyag szerintem untig elég belőlük. A Rabies-ről nem tudok semmit, nem hallgattam meg azt a felét. A kupac tején találtam még egy Juvantud Crasa nevű banda 2012-es Ep-jét is. http://juventudcrasa.bandcamp.com/track/calor-entre-los-dientes itt valami szörnyű dallamos punkrockról van szól. Nem is tudom, hogy került hozzám. Minden esetre a puerto ricoiak tudják, hogy kell jó hangulatot csinálni. Mondjuk nem nekem, de aki szereti ezt a lityi-lötyi macsakajancsi rockot annak biztos tetszik. Ezt a két 7” és a 3 kazi egyébként beszerezhető lesz majd a disztrónkból is. Szóval csináltam egy kis reklámot magunknak. Nagy vonalakban ennyi. Gyűlölöm a zenét, szeretem a d-bítet.

A bejegyzés trackback címe:

https://agyampokla.blog.hu/api/trackback/id/tr545149678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.